L’any 1974 en Joan Casals o Joan de Cal Guardiola, junt amb la seva esposa Joana i un altre matrimoni, van fundar el Restaurant El “Recó” a la Casa Duaner.

Un nom on els seus orígens venen de: RECÓNDIT, TA. Adj. Mòlt amagat, Reservat i ocult. Recóndito, Reconditus, Très-caché, Très–secret, Recondito. Diccionari Catalá-Castellá-Llatí-Francés-Italiá. Per una Societat de Catalans. Tom Segon. Barcelona, a la impremta de Joseph Torner.1839.

La Casa Duaner, que dona nom a l’Hotel inaugurat a l’any 2004, i que ve de duana, un lloc de pas i de descans, per a persones i bestiar, abans de travessar la Serra del Cadí-Moixeró, aquesta casa forma part de la finca de La Farga, que consta de 1700, on hi havia una farga on es treballava el ferro.

En Joan Casals, molt culé, tot i la feina i la llunyania amb Barcelona anava cada any amb el seu fill a veure el trofeu Joan Gamper, vestits amb la samarreta del Barça.

A l’any 1985 en motiu de la malaurada final de la Copa d’Europa de Clubs davant l’Steaua de Bucarest a Sevilla, tots els socis i afeccionats al F.C. Barcelona, van començar a nomenar-lo Avi, menys els sevillans que li deien Xanquete.

Desde aleshores va començar a anar a veure els partits del Barça al Camp Nou i tothom el coneixia per l’ Avi del Barça, i l’anaven a veure al restaurant a Guardiola de Berguedà i demanaven per Ca l’Avi, com al poble ningú el coneixia per aquest nom, va surgir el canvi de nom del restaurant a El “Recó” de l’Avi.