El Recó de l'Avi

l’Avi del Barça
ET CONVIDA

Participa i guanya un cap
de setmana a les nostres
instal·lacions

Participar
TREKKING de l’ALT BERGUEDÀ
Instagram Facebook

Actualitat

20 Febrer de 2014

Visita a la Fundació Alícia

El Pèsol Negre del Berguedà

Gastronomia

113913-6720969.jpgEl passat dilluns 17 de febrer de 2014 varem fer una visita a la Fundació Alícia on l'Agència de Desenvolupament del Berguedà ens va convidar per donar-nos a conèixer a restauradors i productors del Pèsol Negre els resultats de l'estudi d'aquest producte autòcton del Berguedà que va fer la Fundació Alícia.

Aquest estudi va consistir en descobrir els origens del Pèsol Negre, l'entorn del cultiu, els protocols de tractament (cocció, remull, etc...), noves creacions i propostes culinaries amb diferentes textures i utilitats, i a la necessitat de donar-li el reconeixement que es mereix com l'IGP (Indicació Geogràfi...

27 Gener de 2014

Festa de l'arròs de Bagà

Àpat dels pobres

Festes

080400-2410680.jpgFesta de l'arròs de Bagà o àpat dels pobres

Des de fa més de set-cents anys, Bagà prepara l'anomenat àpat dels pobres (que abans sempre es cuinava el diumenge de carnestoltes).
A la plaça porxada de Bagà, en una paella de 3 metres de diàmetre s'hi cuinen 250 quilos d'arròs, amb verdures, marisc i carn, que permet que 2000 comensals puguin degustar un esplèndid plat d'arròs.
També a la plaça durant la diada es balla el Ball Cerdà, costum que perdura des dels inicis de la festa i en els últims anys també s'hi troba una mostra de productes artesans del Berguedà.
Lloc de celebració: Bagà

20 Gener de 2014

La Cuina de la Caça i la Tòfona

Menú

Menús

110608-6832688.jpgLa caça i la tòfona, dos productes singulars que es troben amagats als boscos del Berguedà, i que permeten, gràcies a la destresa dels nostres cuiners, assaborir plats ancestrals però actuals alhora.
Així, de mitjans de desembre de 2013 fins a finals de març de 2014 podreu degustar els menús de la Cuina de la Caça i la tòfona del Berguedà.
Veniu a descobrir-los! ...

09 Gener de 2014

La Corrida

Festa de St. Antoni Abat Puig-reig

Festes

104119-2477174.jpgLa Corrida de Puig-reig

La tradicional festa de Sant Antoni Abat té nom propi a Puig-reig, la Corrida. El cap de setmana després de Sant Antoni es ret homenatge a l’antiga feina dels traginers amb un cercavila que té les cavalleries i xarrets com a protagonistes. Al costat d’aquests, la festa al voltant del porc reivindica una de les indústries amb més nom al municipi, la dels embotits. El moment més espectacular de la festa però arriba a la tarda. Un circuit habilitat per l’ocasió demostra l’habilitat dels més atrevits. El nom de la festa, la Corrida, adopta ara més sentit que mai. Cavalls, perxerons, mules i...

10 Octubre de 2013

Etiqueta Ecològica Unió Europea

Ecolabel

Noticies

042534-6248873.jpgAl restaurant el “Recó de l’Avi” i a l’ “Hotel Casa Duaner”, no hi ha res fruit de l’atzar: l’energia solar per l’aigua calenta, calderes amb cremadors de baixa emissió, la reducció del cabal màxim de les aixetes, la desconnexió automàtica de les llums de les habitacions, els electrodomèstics eficients, les espècies autòctones als jardins...

Veure notícia
...